Putovanje za Dubrovnik planirali smo nekih 3 mjeseca ranije. Kako se Ana baš i ne voli puno voziti autom planirali smo prespavati negdje na pol puta, krenuti od doma u doba kada ona spava tako da nam ostane samo oko sat vremena zabavljanja tijekom vožnje. Super su bili ti planovi, ali nemojte nikada planirati s malim djetetom jer se ono može razboljeti u zadnji tren. Tako je i Ana 1 dan prije putovanja pokupila neku virozicu i imala jako visoku temperaturu koju smo jedva skidali. Dvodnevni odmor na pol puta do Dubrovnika morali smo otkazati jer mi nije padalo napamet putovati s bolesnim djetetom. Put za Dubrovnik je sada bio upitan. Prvo nismo znali hoće li Ana biti dobro a onda ni kako ćemo putovati 6 do 8 sati s njom. Već je sve bilo popunjeno, hoteli dan prije imali su astronomske cijene. Kako se Ana uspješno izborila s virozicom odlučili smo se krenuti na put, po danu. Nismo znali kako će to ići ali bili smo optimistični. Hvala bogu sve je prošlo super. Stali smo par puta tako da su dvije pauze trajali oko sat vremena kako bi se ona skroz razmrdala, jednom smo tražili i tobogan kojeg Ana obožava kako bi se malo zabavila i van auta. Dijelim vam par savjeta, ono što je nama pomoglo tijekom vožnje.:

1.Obavezno ponesite grickalice koje dijeca obožavaju, po mogućnosti da su zdrave. Mi smo nosili heljdine keksiće čii recept možete pronać na mom instagram profilu bebina_papica

2.Ponesite omiljene djetetove igračke, slikovnice i obavezno po koju novu igračku jer će ta igračka sigurno biti zanimljiva neko vrijeme. Kao podloga za igranje moj savijte je da ne koristite nekakve poslužavnike ili bilo kakve tvrde podloge koje nisu sigurne za vožnju. Ja sam kao podlogu koristila mekanu ležaljku za plažu.

3.Pjevajte svi skupa u autu pjesmice koje vaše dijete voli, vjerujte mi to je jako zabavno

4.Kada se odlučite za pauzu od vožnje obavezno napravite to na mjesta koja će biti zabavna za djecu i neka bar dvije takve pauze budu duže. Mi smo dva puta stali na mjesta gdje ima tobogan i jednom uz more kako bi ona bacala kamenčiće.

5.Nisam pobornik ekraniziranja djeteta ali ponesite tablet i pustite djetetu crtiće u krajnjem slučaju, kada ga baš nikako ne možete zabaviti, i nemojte gledati na sat koliko dijete dugo gleda, uostalom ne putujete svaki dan

6.Nosite vlažne maramice, što više jer nikad ih nije dosta, a i dijete se i te kako može njima zabaviti Preporučujem  Violetu s 99% vode koje su odlične i možete bez imalo brige hoće li se pojaviti crvenilo, obrisati bilo koji dio djetetovog tijela, Njihove pelene su meni odlične kao i podloge za presvlačenje.

I ako mislite da je bilo lagano, ne nije. Naoružajte se strpljenjem, budite smireni koliko god vam dijete bilo nervozno i non stop tražilo da ga dignete i izvadite iz auto sjedalice. Ako imate još koji dobar savjet bodjelite ga s nama.

Posted by:aninamama

Bok. Ja sam Jordanka. Pobornik sam zdrave hrane i nastojim kuhati zdravo za moju malu obitelj. Mama sam jednoj velikoj nejelici pa spremanje svakog obroka za nju predstavlja moj izazov isto kao i nahraniti ju. Recepte koje smišljam svaki dan podijeliću s vama. Dobro došli u moj svijet!

Komentiraj